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MINUTOS PREPARACIÓN: 50m Calorias: 172 Fácil

If you want to cook an easy, inexpensive and delicious dish do not hesitate to try our chicken for beer.
This recipe is ideal for any occasion as the result allows us to enjoy a plate full of flavor with which we will wet bread and we suck our fingers. As the chicken is a meat that admits different elaborations if you want you can see our chicken recipe with pineapple with which you can also prepare a delicious dish in a very short time...
You dare?
Chicken Thighs - 5 units
Onion - 1 large
Carrots - 1 unit
Beer - 1 glass
Thyme - 1 small branch
Salt to taste
Black pepper - to taste
Olive oil
Ingredientes para 2 personas:
- Muslos de Pollo - 5 unidades
- Cebolla - 1 grande
- Zanahorias - 1 unidad
- Cerveza - 1 vaso
- Tomillo - 1 rama pequeña
- Sal - al gusto
- Pimienta negra - al gusto
- Aceite de oliva
How to Make Chicken for Beer
- Start by peeling and cut the onion into julienne and the carrot into thin strips.
- Then we salpimentamos the chicken thighs and we pass them by a little of flour. Add a little oil to a casserole and bring to heat over medium heat.
- Add the thighs, and try to seal them well on both sides, this way we will be juicy inside. We retired to finish doing them later.
- Now add the vegetables to the casserole and after about 10 minutes when they are poached or the onion is transparent we add the thighs.
- Pour the beer glass and a pinch of thyme, and let cook for 40 minutes over medium heat until it evaporates and the sauce is thick. Ready! It plays enjoy our chicken to the beer ...
Notes and Tips
As this dish is very versatile you can prepare it to offer it in a meal or even to take it in a taxi to work, this recipe very well reheated in microwave. To accompany some potatoes cooked or fried are wonderful ...
Español:
Cómo hacer pollo a la cerveza
- Empezaremos por pelar y cortar la cebolla en juliana y la zanahoria en tiras finas.
- A continuación, salpimentamos los muslos de pollo y los pasamos por un poco de harina. Añadimos un poco de aceite a una cazuela y ponemos a calentar a fuego medio.
- Añadimos los muslos, y procuramos sellarlos bien por ambos lados, de esta forma nos quedarán jugosos por dentro. Retiramos para terminar de hacerlos después.
- Ahora añadimos a la cazuela las verduras y pasados unos 10 minutos cuando estén pochadas o la cebolla esté transparente añadimos los muslos.
- Vertemos el vaso de cerveza y una pizca de tomillo, y dejamos cocinar 40 minutos a fuego medio hasta que se evapore y la salsa quede espesa. ¡Listo! toca disfrutar de nuestro pollo a la cerveza…
Notas y Consejos
Como este plato es muy versátil puedes prepararlo para ofrecerlo en una comida o incluso para llevarlo en un táper al trabajo, esta receta acepta muy bien el recalentado en microondas. Para acompañar unas patatas cocidas o fritas quedan de maravilla…